Napravite posnu musaku iz koje ispada fil! Ukusnija je i zdravija od grčke i turske, lagana je za želudac!
Musaka, Foto: Printscreen Youtube

NEŠTO DRUGAČIJE

Napravite posnu musaku iz koje ispada fil! Ukusnija je i zdravija od grčke i turske, lagana je za želudac!

Ova musaka će vam zauvek ostati u pamćenju, nećete nikada odustati od nje!

Objavljeno:

Sastojci za posnu musaku sa šampinjonima:

500 g šampinjona, isečenih na listiće,

4 krompira, tanko isečena,

2 crna luka, sitno iseckana,

1 čen belog luka, sitno iseckan,

1 šolja sojinog mleka,

2 kašike brašna,

2 kašike biljnog ulja,

so i biber po ukusu,

1 kašičica timijana,

1 kašika maslinovog ulja.

Posna musaka sa šampinjonima se priprema na sledeći način:

Zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast, a zatim dodajte šampinjone i beli luk. Pržite dok ne ispari sva tečnost, a šampinjoni postanu zlatasti. Dodajte so, biber i timijan.

U nauljenu posudu za pečenje, složite red krompira, pa sloj prženih šampinjona. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.

U manjoj šerpi zagrejte biljno ulje, dodajte brašno i kratko propržite, zatim polako dodajte sojino mleko mešajući dok ne dobijete gust sos. Prelijte preko musake.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta, dok krompir ne omekša i musaka ne dobije zlatastu boju.

Isprobajte recept i za posnu musaku sa spanaćem.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.